Orange Is the New Rosé

De kleur van je wijn wordt bepaald door de druivensoort (wit of blauw) en de duur waarmee het sap bij het fermentatieproces in contact is met de schil van de druif. Hoe langer schilcontact hoe intenser de kleur.Hierdoor kan je van blauwe druiven ook witte wijn maken door de druiven na oogst direct te persen en dus het sap direct te scheiden van de schil. Een goede rosé is het resultaat van blauwe druiven die uren in plaats van weken in contact zijn met de schil.

Maar wat is dan oranje wijn? Normaal gezien worden witte druiven ook direct geperst om zo een mooie citroengele kleur te krijgen. Bij oranje wijn opteert men ervoor om hier ook het sap langer in contact te laten met de schil waardoor de wijn oranje kleurt. Kort gezegd is een oranje wijn, wijn van witte druiven, maar gemaakt volgens het principe van een rode wijn.

Wij zijn gevallen voor de versie van Mas Blanch i Jové: Troballa Blanc. Deze biologische wijn is gemaakt van 100% witte Grenache druiven die 4 maanden hebben gerijpt in betoneieren.

Wil jij ook eens proberen?

Oranje bio wijn uit Cataluña

Oranje bio wijn uit Cataluña