Asperges

Ook ineens trek in asperges? dan ben je zeker niet alleen. Het seizoen is volop aan de gang en staat voor velen gelijk aan de start van mooie lentedagen. Asperges zijn super combineerbaar met zowel vis als vlees, maar het is niet altijd even makkelijk om te combineren met wijn.

Laat je niet verleiden tot het drinken van een rode wijn, tenzij een gekoelde fruitige Gamay of misschien een Pinot Noir, maar bij de minste aanwezigheid van tannines ga je bitter met bitter combineren en gaat deze smaak de bovenhand krijgen.

 Pinot Blanc en Pinot Gris zijn de klassiekers bij asperges. Uiteraard zijn er nog veel mogelijkheden, denk aan Sauvignon of aan Chenin Blanc, maar hou er rekening mee dat je een wijn mag nemen met een uitgesproken parfum, daar anders de asperges de bovenhand halen aan tafel. Elzaswijnen zijn een ideale partner vanwege hun frisheid, maar zeker ook rondheid en diepgang.

 In het GtB-gamma zitten zeker enkele favorieten van de asperges !

Grapes to BottleComment