Vis op het menu

We zitten volop in het seizoen van de skrei. De aankomst van de skrei op de Lofoten is een jaarlijks wonder waar de lokale vissers ongeduldig naar uitkijken. Wist je dat de aankomst van de vis meestal samenvalt met volle maan?

Hoewel er massa’s gerechten te vinden zijn met deze vis, eet ik hem liefst puur: op vel gebakken in de pan.

Onze Loire wijn “Pure” past ideaal bij deze lekkernij. Deze wijn van Domaine des Huards is een blend van voornamelijk Sauvignon Blanc en 15% Chardonnay. Hij is subtiel, maar heeft een zeer frisse smaak.

Op het domein werkt men al sinds 1998 biodynamisch. Men maakt gebruik van de natuurlijke gistcellen van de eigen druiven en behoudens het in een gelimiteerde hoeveelheid toevoegen van sulfiet bij botteling, zijn de geproduceerde wijnen volkomen natuurlijk !