Que Syrah, Syrah

Whatever will be, will be! Neem nu bijvoorbeeld onze Syrah 2015 van Bouquet d’alella. Een biologische rode wijn afkomstig van wijngaarden uit de bergen, maar ook van wijngaarden aan de kust. De geoogste druiven worden ontsteeld en gedurende de lange maceratie gebeurt de alcoholische fermentatie op 24-26º C. Het karakter van deze wijn wordt mee bepaald door de malolactische gisting en door het verder rijpen van de wijn in houten vaten gedurende 12 maanden. Nadien rijpt hij nog 6 maanden op fles.

De Syrah druif is een kleine druif met een dikke huid, die zorgt voor de dieprode kleur en de aanwezige tannines. Deze volle wijn heeft in de neus al de aroma’s van zwarte vruchten, maar ook kruiden en toast die door het evolueren van de wijn meer uitgesproken worden. In de mond is dit een zachte wijn met aanwezige maar goed gebalanceerde zuren. Veel zwart fruit, zoethout en donkere chocolade met een lange afdronk.

The future is not ours to see, maar ik weet wel dat ik nog jaren kan genieten van deze lekkere wijn!

syrah druif.jpeg